Jack Russell Terrier Club of Great Britainin ROTUMÄÄRITELMÄ


Oikea yleisvaikutelma
Oikea yleisvaikutelma (JRTCA)

OMINAISPIIRTEET.
Terrierin tulee ilmentää eloisaa, toimeliasta ja valpasta olemusta. Sen tulisi antaa vaikutelma pelottomasta ja iloisesta luonteenlaadusta. Tulisi muistaa, että Jack Russell on metsästysterrieri ja sen tulisi säilyttää nämä vaistot. Hermostuneisuus, pelokkuus ja yliagressiivisuus on tuomittavaa. Jack Russellin tulisi aina ilmentää itsevarmuutta.

YLEISVAIKUTELMA.
Vahva, sitkeä terrieri, kokoajan valppaana, säkäkorkeus 25,5 -38 cm (10-15 tuumaa). Vartalon pituuden tulee olla suhteessa korkeuteen ja antaa tiivis ja tasapainoinen vaikutelma. Jack Russellin tulisi aina olla kiinteässä ja hyvässä ruumiillisessa kunnossa.

PÄÄ.
Tasapainoinen ja suhteessa muuhun kehoon. Kallon tulee olla litteä, kohtuullisen leveä korvien välistä ja kaveten silmiä kohti. Otsapenger tulee olla erottuva muttei liian jyrkkä. Kuonon pituus nenän kärjestä otsapenkereeseen tulee olla hieman lyhyempi kuin pituus otsapenkereestä niskakyhmyyn. Kirsu on musta. Leukojen tulee olla voimakkaat ja vahvaluiset ja posket voimakaslihaksiset.

SILMÄT.
Mantelinmuotoiset, väriltään tummat ja täynnä elämäniloa ja älykkyyttä.

KORVAT.
Pienet, v-muotoiset, eteenpäin taittuneet, lähellä päätä kannetut ja keskipaksut rustoltaan.

HAMPAAT.
Vahvat hampaat ja voimakas saksipurenta.

KAULA.
Kuiva, lihaksikas ja sopivan pituinen leveten asteittain hartioita kohti.

ETUOSA.
Lapojen tulee olla viistot ja hyvin taakse kiinnittyneet, sirot kärjistään ja tiukasti säkään kiinnittyneet. Etujalkojen tulee olla vahvat ja suorat ja nivelet suorassa linjassa. Kyynärpäät kohtisuorassa runkoon nähden ja vapaasti sivuilla liikkuen.

RUNKO.
Rintakehä matala ja kapea. Etujalat eivät saa olla liian leveälle toisistaan kiinnittyneet. Rintakehän tulee antaa mieluiten urheilullisen kuin raskaan vaikutelman. Ohjeeksi annettakoon: rintakehän tulee olla tarpeeksi pieni, siten että hyvässä työskentelykunnossa olevalta terrieriltä saa keskikokoisilla käsillä otteen rintakehän ympäri juuri hartioiden takaa. Selkä vahva ja suora antaen tasapainoisen vaikutelman korkeuteen nähden. Lantio hieman kaareva.

TAKAOSA.
Vahva ja lihaksikas varustettuna hyvin kulmautuneilla ja liikuvilla polvinivelillä antaen paljon voimaa liikkeisiin. Takaa katsottuna kintereiden tulee olla suorat.

TASSUT.
Pyöreät kissantassut, joissa vahvat polkuanturat. Eivät saa kääntyä sisään- eikä ulospäin.

HÄNTÄ.
Melko korkealle kiinnittynyt ja iloisesti kannettu. Pituus suhteessa rungon pituuteen, useimmiten noin 10 cm pitkä tarjoten hyvän otteen kädelle.

TURKKI.
Sileä olematta liian niukka antaen hyvän suojan säitä ja aluskasvillisuutta vastaan. Karkea tai rikottu (broken) olematta villava.

VÄRI.
Valkoisen tulee olla hallitseva punaruskein, mustin tai keskiruskein merkein. Raidalliset merkit eivät ole sallittuja.

LIIKKEET.
Liikunnan tulee olla vapaata, eloisaa ja hyvin koordinoitua. Suorat liikkeet edessä ja takana.

Jack Russell Terrieri ei saa ilmentää voimakkaita piirteitä muista roduista.