ROTUREKISTERI

Roturekisterinhoitaja

Roturekisteriä ylläpitää roturekisterin hoitaja, johon kannattaa ottaa yhteyttää rekisteröintiin liittyvissä asioissa. Roturekisterinhoitajalle lähetetään koirien rekisteröintilomakkeet (PDF/DOC).

Koiran rekisteröinnissä noudatetaan rekisteröintisääntöjä. Rekisteröintisääntöjen liitteeksi on kumppanuusyhdistyslista.

Tuoreille/tuleville pennunostajille huomioitavaa

Huomaathan, että WJRT-FI ry:n roturekisteri on erillään Suomen Kennelliitto ry:n vastaavasta.

Yleensä Kennelliitto rekisteröi WJRT-FI ry:n koirat ns. erillisrekisteriin eli "rekisteröimättöminä koirina", jos esim. sirutus- tai tatuointitietojen talletusta varten on tarpeellista saada koira Suomen Kennelliiton kirjoihin. Tuommoinen tarve voi ilmetä esimerkiksi, jos koiralla harrastaa kilpailutoimintaa.

Kennelliiton harrastuksiin voi yhdistyksemme koiran kanssa osallistua ns. monirotuisena eli mm. agilityn harrastaminen on mahdollista tietyin rajoituksin - tarkista nämä rajoitukset järjestäjältä tai suoraan Kennelliitosta. Koska Jack Russell Terrierimme eivät ole Kennelliiton roturekisterissä, niin Kennelliiton rotunäyttelyihin ei voi WJRT-FI ry:n koirilla osallistua. Esim. match-show tyyppisiin näyttelyihin yleensä kylläkin voi osallistua vaikka ne olisivatkin Kennelliiton alaisten yhdistysten järjestämiä.

Rekisteröinti

Tavallisesti koiran kasvattaja rekisteröi pentueen kokonaisuudessaan eli hän täyttää rekisteröintilomakkeet ja toimittaa ne roturekisterinhoitajalle. Roturekisterinhoitaja kirjaa pennut roturekisteriin ja tekee kullekin koiralle omat rekisteripaperit, jotka hän toimittaa kasvattajalle. Kasvattajan velvollisuus on tarkistaa niiden oikeellisuus ja toimittaa ne pentujen ostajille.

Pentua ostaessasi muista sopia rekisteröinnistä myyjän kanssa. Myös kauppasopimukseen voi kirjata asian, jotta ei myöhemmin tule vastuu- tai maksajakysymyksistä epäselvyyttä.

Uusien rekisteröintipaperien toimittamisesta esim. hävinneiden tilalle peritään normaali rekisteröintimaksu.

Rekisteröintimaksut (perusmaksu 20€/koira) pitää suorittaa etukäteen ennen rekisteröintiä ja kuitti toimittaa rekisteröintilomakkeen mukana roturekisterin hoitajalle.

Rekisteröintimaksut suoritetaan yhdistyksen tilille: FI55 5290 3320 0081 98.

Vihjeitä pennuttajille

Erittäin suositeltavaa on tehdä astutuksestakin hyvissä ajoin ennen sitä oikeaa astutusta kirjallinen astutussopimus (PDF/DOC), jossa asia sovitaan molempia osapuolia sitovasti samantien. Näin vältytään ikäviltä jälkipuheilta ja -tilanteilta. Kirjallinen sopimus tässäkin asiassa säästää monelta turhalta riidalta!